Xàtiva 20 de Juliol.- La Regidoria de Parcs i Jardins ha finalitzat els treballs d’esporga dels arbres situats en la plaça la Bassa, l’Albereda Jaume I, la baixada a l’estació i la baixada del Carme i el jardí del Bes. En total s’han revisat 450 exemplars catalogats com a monumentals. Esta població de plataners (platanus hispanica) té una edat mitjana de 120 anys i és un dels principals pulmons de la ciutat.

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Gimeno (Compromís) ha assenyalat que els treballs sobre estos arbres es considera prioritari. “La seua importància mediambiental i ornamental és indiscutible -ha dit- però a més cal tindre en compte que estan a zones molt transitades i ens hem d’assegurar que no caiga cap branca”.

Les tasques s’han fet amb una dotació d’una cistella en altura i personal especialitzat en arbrat monumental. Este mateix dispositiu continua treballant per netejar i esporgar altres zones de la localitat.

Xàtiva té una població de vora 3000 arbres sobre la qual es treballa per ordre de prioritat. Per això, des de la Regidoria de Parcs i Jardins es recorda que es pot donar avís de qualsevol incidència a través del telèfon 012, la Línia Verda o l’aplicació l’Alcalde a un Clic! A més el ciutadà pot seguir tots els treballs de la delegació a la página de Facebook de la Regidoria de Parcs i Jardins.

Durant les darreres 3 setmanes s’han rebut una vintena d’avisos i s’han realitzat treballs en: Pare Claret; plaça Almàssera; jardí de la Pau; jardí Anita la Comare; plaça de la Xerea; la ronda exterior; jardí de la Mediterrània; Ximen de Tovia; Hort de Mora; Torre d’en Lloris; José Chaix i carrer Sanchis Guarner.