Comiat del nostre company Joanjo Garcia Terol

Aquest és l’informe que va presentar el passat dimecres el nostres company i ex-secretari local, Joanjo Garcia Terol, en el congrés local. Un relat que fixa, a la vegada, la mirada enrere i tot el que junts hem anat construint i en el futur i en tot allò que ens queda per aconseguir. Gràcies per tot Joanjo.
                                               …………………………………………………………………………………….
Des de l’últim Congrés Local, celebrat en novembre de 2012, aquest col·lectiu ha aconseguit molts dels reptes que s’havia plantejat, superant, en alguns casos, les millors expectatives. Per una banda, hem augmentat la representació a l’ajuntament, contribuint a la desfeta del PP en les passades eleccions municipals, i entrant en el govern després de vint anys de majories absolutes del PP. En aquelles eleccions vam aconseguir una regidoria més i vam passar de 1872 vots (12,02%) a 2216 vots (13,9%). Per altra banda, el mateix dia aconseguíem ser la força més votada a les eleccions autonòmiques amb 3878 vots (24,8%) i, participant en diferents coalicions, vam tornar a ser la primera força de l’esquerra en les eleccions generals, només superats pel PP, amb 4414 vots (26,8%) i 4834 vots (30,0%) respectivament. A més del bon resultat en les eleccions europees de 2014.
Així mateix, durant aquests anys l’activitat del col·lectiu ha sigut molt intensa, hem fet les campanyes corresponents a les eleccions esmentades, i hem organitzat dos processos de primàries que van donar lloc a les seues campanyes. Ens hem fet presents en la societat xativina amb multitud d’actes: presentacions de llibres, documentals, rutes, hem estat presents en el dia de la dona, hem realitzat xarrades, de vegades multitudinàries, dels nostres càrrecs institucionals, activitat que hem intensificat últimament amb els “governs amb Compromís”. També hem institucionalitzat l’esmorzar de fira, al que cada any aconseguim congregar més gent. Hem continuat la nostra presència en les xarxes, millorant la web i augmentant considerablement els seguidors a facebook i twitter. Així mateix, hem continuat elaborant butlletins informatius, repartint-los per la ciutat i en els diferents actes que hem realitzat.
L’últim any ha sigut especialment intens, amb la nostra incorporació a l’equip de govern en regidories de molta responsabilitat, la celebració de dues conteses electorals i d’un congrés nacional i d’un comarcal. Especialment per a mi ha sigut complicat compatibilitzar la meua tasca professional i les responsabilitats a l’ajuntament i al col·lectiu. Si algú considera que he fallat en algun moment, des d’ací li demane disculpes. Considere que el camí que l’últim congrés ens ha marcat de separació de tasques serà molt positiu en aquest aspecte.
Aquestes serien les dades, però, donat que hui m’acomiade d’aquest càrrec voldria aprofitar i agrair a les persones que han format part de l’última executiva: Salva Moscardó, en acció electoral, Cristina Suñer, en política municipal, Empar Penadés en comunicació i Maite Díaz primer i Loles Barberà després en finances, ells, com tot el col·lectiu en general, han contribuït en la seua part a que el projecte anara endavant. Durant aquest temps el nostre col·lectiu també ha estat representat per Josep Maria Sebastià en la secretaria comarcal, i Cristina primer i Reis Gallego després en l’executiva nacional, fent que el nostre col·lectiu fóra visible a tots els àmbits, amb els avantatges que això suposa.
De la mateixa manera, i seguint amb l’acomiadament, com suposareu, emotiu per a mi, he de recordar els anys que han passat des de març de 2002 en què vaig accedir per primera vegada a la secretaria local. En aquell moment no teníem representació a l’ajuntament i ara governem. Durant eixos anys hem inventat moltes de les formes de fer política que ara també fan els altres grups, des de la utilització d’internet i les xarxes als butlletins informatius, i sempre oposant-nos de forma ferma a les velles maneres de fer política. Per posar-vos un exemple, hui he trobat un article meu signat com a secretari local que feia referència a la fira de 2002 i que es titulava “els negocis de Rus”: hui estaria encara d’actualitat.
En les executives en les que he tingut aquest càrrec he tingut l’oportunitat de treballar amb molts companys. Hui els tinc a tots i totes presents, els que estan ací i els que no estan, així com també a totes les persones del col·lectiu que s’han implicat de forma gratuïta i sense demanar ni esperar res a canvi, sense tots ells no estaríem on estem ara.
Tots nosaltres, aquest col·lectiu, mai ens hem apartat d’allò que creiem, mai hem deixat de veure clar que el nostre objectiu és una Xàtiva més oberta, més arrelada amb els seus orígens i més conscient del seu futur. Amb transparència, igualtat, oportunitat per a totes i tots i solidària. I mai hem deixat de lluitar per construir un País Valencià on Xàtiva siga un referent. Estic convençut que la nova executiva que hui triarem seguirà el camí que hem marcat.
Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *