Premi per a la falla més sostenible

Durant la cerimònia dels Premis Cadafal celebrada divendres passat, la nostra companya Pilar Gimeno, regidora de Medi Ambient, va fer entrega del premi de la seua regidoria a la Falla de Sant Feliu.

El premi, dotat amb 1.000 euros pretén impulsar la utilització de materials reutilitzables, reciclats i combustibles en el disseny de la festa fallera, tant del monument com de la decoració del carrer, i premia la falla més sostenible de Xàtiva.

A més a més, la regidoria col·labora amb la campanya de la Diputació de València i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament Rural i Ajuntament de València, que pretén elaborar un estudi que estime l’impacte real de la festa en els àmbits econòmic, social, turístic i mediambiental que permeta disposar d’un d’un Pla Estratègic de les Falles que tinga en consideració a tots els col·lectius que hi participen.

El mateix divendres al matí, una vegada retirades i classificades les restes de la crema, els membres del jurat constituït per a qualificar i atorgar el premi (Pilar Gimeno, regidora de Medi Ambient, José Vera, tècnic municipal de Medi Ambient, Balbina Casas, representant de l’empresa adjudicatària del Servei de Neteja viària, i Blas Albiar, responsable administratiu del departament de Medi Ambient), es van reunir per estudiar les memòries presentades per les comissions participants i van considerar que l’informe presentat per la de Sant Feliu s’aproximava més a les bases del premi.

Gimeno lamentava que de les 19 falles de Xàtiva, només 3 (Molina Claret, República Argentina i Sant Feliu) hagen decidit presentar-se al premi i encoratjava les comissions a participar-hi. És una llàstima que no hagen participat més falles, em consta que moltes comissions han utilitzat molt de paper i cartró i hagueren sigut unes bones candidates per al premi.“, ha comentat la regidora.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *