Suñer: “plantegem inversions en infraestructures necessàries per a Xàtiva i la comarca, infraestructures que utilitzem tots els dies”

 

Xàtiva, 6 de desembre de 2012

Després que el PP rebutjara en les Corts l’esmena a la totalitat presentada per COMPROMÍS, aquest grup ha presentat més de mil esmenes parcials, en la major part provinents dels grups municipals, amb el que es mostra l’aposta de COMPROMÍS pel municipalisme i el territori. Des del grup parlamentari s’ha argumentat que els pressupostos presentats pel PP no aposten per les polítiques d’ocupació i retallen serveis públics bàsics, aprofundeixen en les injustícies, generen més desocupació i no inverteixen en els sectors productius necessaris per a eixir de la crisi. Per això des de COMPROMÍS, una vegada rebutjada per part del PP l’esmena a la totalitat, s’ha presentat una bateria d’esmenes que volen corregir aquesta manca d’inversió, insistint en les demandes que des de tots els punts del territori s’han fet arribar al grup parlamentari. Des de COMPROMÍS Xàtiva s’han presentat esmenes en aquesta direcció, entre les quals destaquen les inversions en les connexions per carretera des de Xàtiva fins la Valldigna, amb la millora dels trams Llocnou – Barxeta i Barxeta – Simat, així com la millora de les connexions ferroviàries de rodalia i l’allargament de la via de rodalia fins la Font de la Figuera.

 

Per a Cristina Suñer, portaveu de BLOC-Compromís a l’Ajuntament, “mentre els dos diputats del PP a Xàtiva, Rus i Masip, no presenten cap esmena, nosaltres, a través dels diputats de COMPROMÍS, ens hem preocupat d’inversions productives per a Xàtiva i la seua comarca, infraestructures necessàries que utilitzem tots els dies, i a més, farem que es recolze qualsevol proposta d’inversió que siga bona per a Xàtiva. Mentrestant, Rus només pensa en posar-se medalles inaugurant grans obres i no en les necessitats de totes i tots. Tant ell com Masip, no són capaços de fer propostes per a Xàtiva com a diputats, i es limiten a votar allò que els diuen sense qüestionar-ho, a més de tampoc reclamar el que ens deu la Generalitat, que és molt.” També ha recordat que els pressupostos de la Generalitat han disminuït un 9,08%, i són uns pressupostos d’austericidi hipotecats pel pagament dels deutes als bancs, invertint a més sense criteri o malbaratant directament els diners en coses com aeroports sense avions els pocs. Per tal de pal·liar tot açò, a més d’una rectificació en les polítiques de despesa de la Generalitat, seria necessari, segons la regidora, “un sistema de finançament just, que incloga la creació d’una agència tributària valenciana que recapte els nostres impostos.”