El passat dissabte al CCX de Xàtiva va tindre lloc la Constitució de Compromís La Costera – La Canal de Navarrés amb la presència del diputat al Congrés Joan Baldoví i del diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri. Es nombrà per unanimitat el nou Secretari – Portaveu, Josep Mª Sebastià, que forma la nova executiva comarcal amb membres del BLOC, Iniciativa i adherits. Es van aprovar resolucions per recolzar a la Plataforma No al Macroabocador en la manifestació del proper 23 de Febrer, per exigir l’alliberament dels empresonats sahrauís al marroc i per reiterar el suport a Cristina Suñer per dir públicament el que molts opinen del Consorci.

Sebastià, en el seu parlament, va declarar:

Compromís és una coalició formada pel BLOC, Iniciativa, els Verds, que en gener de 2010  decidírem començar este viatge junts, els objectius eren ben clars: plantar cara al bipartidisme i consolidar un espai polític,en clau pròpia, de caràcter progressista i plural.

Des del valencianisme, l’esquerra i l’ecologisme  a la qual s’estan sumant molts partits locals i comarcals independents, així com persones de la més diversa procedència. Tots tenim una prioritat comú: el benestar i aconseguir la millora en la qualitat de vida de tots els valencians. Avui som  una formació política i social valenciana i que tenim dos prioritats molt clares : la defensa de la democràcia i el servei a les persones.

Vivim una forta crisi que és: econòmica, política, social ,ecològica i de valors. La manera com hem estat vivint fins ara, produint i consumint ja no s’aguanta per cap lloc. Necessitem un canvi,un canvi en la manera de veure el món, la vida i les persones. Eixa és la línia de treball de tots nosaltres, la línia de treball de Compromís. Ara anem més endavant per creixer  i vertebrar els compromisos de les valencianes i valencians que volen ser protagonistes de noves politiques i altres formes de fer política.

En COMPROMÍS sí tenim : IDEES, PROGRAMA, GANES DE TREBALLAR, GANES DE ESCOLTAR , GANES DE DELICAR-LI TEMPS SENSE REBRE UN SOBRE TANCAT AL FINAL DE MES

Sabem que la confiança i el vot que ens ha donat la ciutadania no és cap xec en blanc, sinó un manament perquè els representem dignament, dia a dia, amb honestedat, treball i valentia. Fem la política escoltant a la gent, i la fem a tots els àmbits, a les institucions, al carrer o en les xarxes socials.

I ja per acabar dir-vos que en aquesta executiva trobareu: les ganes de treballar, escoltar, coordinar polítiques comarcals, i un llarg etc ……. de COMPROMISOS per que ara comencemuna nova etapa de consolidació i creixement, on ens obrim per a sumar als ciutadans i ciutadanes actius que vulguen participar en tots els municipis i comarques. Poble a poble, ciutat a ciutat, fent més gran eixe compromís de les persones, de la gent que vol una societat valenciana millor. Comença un nou viatge i comptem amb tu.