MANIFEST CONJUNT DE COMPROMÍS SOBRE LA PROBLEMÀTICA DEL CONSORCI DE RESIDUS

Comunicat conjunt de les executives de la Costera – la Canal, la Vall d’Albaida i la Safor.

Arran de les nombroses notícies que s’han generat darrerament al voltant del Consorci de Residus i de la gran confusió sobre el present i el futur de l’ens i dels serveis de tractament del fem, les executives comarcals de Compromís de la Vall d’Albaida, la Costera i la Safor, volen manifestar el següent:
– Que l’actual model és conseqüència de la Llei de Residus de la Comunitat Valenciana de l’any 2000, aprovada amb la majoria absoluta del PP sense cap consens social, ni polític, ni territorial.
– Que, des d’aleshores, els nostres representants de la Safor i la Costera, han treballat al si dels òrgans constituïts a l’empara i l’obligació d’eixa llei, amb l’única voluntat de solucionar el problema dels residus als nostres municipis, des d’una òptica mediambientalista.
– Els representants de la Vall d’Albaida, junt a la resta d’opcions polítiques de la comarca de la Vall d’Albaida, des d’un principi, van apostar per defendre el seu propi pla de minimització, sense adherir-se en cap moment al Consorci i amb el “suport” polític signat en 2005, pels màxims dirigents del PP, Bloc (Compromís en la actualitat) i del PSOE, on s’afirmava que es respectaria el Pla de Minimització de Residus de la Vall d’ Albaida, així com els plans específics d’Elx i Alacant.
– Que resulta evident que en estos moments el Consorci, si vol que se li considere operatiu, té damunt de la taula reptes que ha de saber solucionar de manera urgent i que, des del nostre punt de vista, es podrien resumir en:
o La implantació d’un sistema que garantisca el tractament dels residus d’una manera eficient i eficaç mediambientalment, amb el menor cost possible per a la ciutadania
o La necessitat que eixe sistema siga igualitari i done resposta a les diferents problemàtiques locals o comarcals i cabuda a les distintes solucions aportades.
– Que és per això que els representants de Compromís de la Safor i la Costera, s’han integrat en la Comissió creada per revisar el projecte adjudicat pel Consorci.

– No es moment ni d’amenaces ni d’imposicions, considerem que esta és una magnífica oportunitat per abordar la qüestió sense apriorismes, maximalismes ni exclusions i, per això, plantejarem la necessitat de revisar el model des de l’inici: des de la concepció i magnitud de la planta zonal projectada (amb la possibilitat de revisió de l’adjudicació feta) fins altres alternatives que consagren el principi de proximitat.
– En definitiva, un model sostenible tant des del punt de vista mediambiental com econòmic, que respecte la voluntat social i política de la Vall d’Albaida i el seu pla de Minimització de Residus.

Portaveus comarcals de Compromís:
Joan Gilabert Oviedo – Vall d’Albaida
Josep Maria Sebastià – La Costera – la Canal
Pepa Izquierdo – La Safor

Comarques centrals del País Valencià, 13-03-13

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *