El PP es va negar a discutir les dues mocions presentades per COMPROMÍS, que demanaven la reprovació de Rus i la dimissió de Parra com a president del Consorci de Residus per no paralitzar el macroabocador de Llanera

Xàtiva, 3 de desembre de 2013

El ple de l’Ajuntament de Xàtiva celebrat el passat dilluns no va considerar com d’urgència, gràcies a la majoria absoluta del PP, les dues mocions presentades pel grup municipal COMPROMÍS. Una d’elles demanava la reprovació dels diputats que van signar la petició d’indult per a l’alcalde de Torrevieja, Pedro Hernàndez Mateo, condemnat  per corrupte, entre els quals es trobava l’alcalde Alfonso Rus. Davant d’aquesta negativa, el regidor de COMPROMÍS, Joanjo Garcia Terol, va preguntar a l’alcalde si faria com el president del comitè de garanties del PP i portaveu del mateix partit en Sagunt, Alfredo Botella, i demanaria disculpes per haver signat la sol·licitud d’indult en seu parlamentària, dient que ‘li va poder més el cor que el cap’, o es ratificava perquè segons havia explicat a una cadena d’àmbit estatal, ‘era amic meu’. Rus es va ratificar en la seua petició d’indult, adduint que era un tema personal. El regidor considera que “és una vergonya per a tota la ciutadania xativina que el nostre alcalde es dedique a signar peticions d’indult per a corruptes, això deixa veure quin és el sentit de l’ètica que té Alfonso Rus i la seua tolerància amb comportaments indignes de càrrecs públics.”

Per altra banda el grup també havia presentat una moció, a demandes de la Plataforma contra el Macroabocador de Llanera, que demanava la dimissió de Parra com a president del Consorci de Residus. Segons es recorda en la moció, ‘el passat mes de juliol a l’assemblea del Consorci es van aprovar una sèrie d’acords entre els que cal destacar el de demanar a la Conselleria la paralització del projecte del macroabocador de Llanera en vista de la seua inviabilitat a tots els nivells i que no es contemplara cap altre projecte per a dit emplaçament. Sorprenentment el Sr. Parra Sisternes, president de dit consorci, en lloc de complir amb el seu manament democràtic ha actuat de totes les formes possibles per a intentar detindre dit acord i imposar la seua postura personal, favorable a mantindre l’acord amb l’empresa adjudicatària i de preparar un nou projecte de macroabocador a l’emplaçament de Llanera.’ Tampoc el PP va voler discutir la moció, quan molts alcaldes del PP afins a Rus van votar en el ple del Consorci a favor de demanar a la Generalitat la paralització de la planta de Llanera i fins i tot el ple de l’Ajuntament de Xàtiva va ratificar la demanda. Des de COMPROMÍS s’han preguntat “si Rus i Parra tornen a ser una altra vegada amics” i han lamentat que ni tan sols es vullga discutir un atemptat contra la voluntat ciutadana com el que ha fet el president del Consorci de Residus, “que hauria de dimitir per no portar endavant el que es va aprovar en el ple del Consorci”