Compromís ha reunit aquest dimecres a Ontinyent batles i regidors de l’Acoià, el Comtat, la Costera i la Vall d’Albaida per a tractar la situació actual de la línia de tren Xàtiva-Alcoi, la qual consideren molt precària per la ‘reducció d’inversions i la falta de control dels viatgers’. La formació denuncia ‘falta de voluntat política’ per part del govern i del Ministeri de Foment espanyol per a impulsar un tren que dóna servei principalment a treballadors i estudiants, i que en condicions milloraria l’arribada de visites turístiques a aquestes comarques.

En la trobada han participat els batles de Muro, Rafel Climent; Agres, Josep Manel Francés; Agullent, Jesús Pla; i Albaida, Josep Albert; a més dels portaveus de Compromís als Ajuntaments de Xàtiva, Cristina Suñer; Alcoi, David Abad; Ontinyent, Josep Francés, i el representant de la Vall d’Albaida, Joan Gilabert. Els representants municipals han demanat unitat de cara a les reivindicacions necessàries per a les millores del tren, i ho han fet en criticar l’actitud del PP per ‘no participar en cap de les activitats i comissions proposades pels ajuntaments i per les plataformes cíviques’. També hi ha hagut crítiques per al PSOE, al que han acusat de ‘capitalitzar les reivindicacions que són de tots’ amb la intenció de ‘rendibilitzar mediàticament i electoral la problemàtica del tren’.

La coalició ha explicat que han presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat i als del govern espanyol perquè es dediquen més partides al tren Xàtiva-Alcoi perquè no acabe sent ‘una desfeta més dels governs del PP’, fent referència a la banca valenciana, RTVV i el València CF.