L’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, és el guanyador a Xàtiva amb el 84,3%, així com al conjunt del País Valencià amb el 53,5%

Xàtiva, 22 de març de 2014

Ahir divendres 21 es van celebrar les primàries a les Eleccions Europees de COMPROMÍS a tot el País Valencià. A Xàtiva, enmig d’un ambient de festa, va haver una gran participació, del 80,5%; d’un total de 174 persones, corresponents a Xàtiva, La Llosa, El Genovés, Rotglà i Barxeta, van votar 140, de les quals 73 online i 67 de forma presencial. L’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià va ser el candidat més votat, amb 118 vots, igual que a la resta del País Valencià; la regidora de Paiporta, Isabel Martín va rebre 11 vots, el periodista Julià Àlvaro, 5 vots, l’advocat Enric Bataller 3 vots i el sociòleg Pedro Sànchez, 3 vots.

Respecte a les persones que es presentaven per a ocupar la resta de la llista, les més votades a Xàtiva van ser, per ordre, Joana Pasqual, Mònica Àlvaro, la xativina Reis Gallego i Vicent Xavier Vila. Cal destacar que la xativina Reis Gallego ha ocupat el lloc 6é a nivell de tot el País Valencià.

La portaveu de COMPROMÍS Xàtiva, Cristina Suñer, ha felicitat a totes les candidates i candidats escollits i als que s’han presentat per “l’experiència radicalment democràtica de fer unes primàries obertes a tota la ciutadania, en les que s’ha pogut escollir tant el candidat com la resta de la llista, i que ha mobilitzat a moltes ciutadanes i ciutadans a pesar de ser unes eleccions com les europees, que solen tindre menor participació.”

Suñer ha remarcat que, degut al poc espai de temps en que s’han realitzat el procés per la proximitat de les eleccions ha hagut persones que no han pogut votar per haver-se tancat el termini d’inscripció, i fins i tot “ahir encara es va acostar gent a la nostra seu interessant-se pel procés i demanant poder votar en els següents processos de primàries, el que ens fa preveure que, quan es facen les primàries a les autonòmiques la participació de la ciutadania serà molt més alta.”

Des de COMPROMÍS També han destacat el gran avantatge que ha suposat la votació electrònica, que ha superat a nivell de tot el País a la presencial, permetent la votació de persones que o bé tenien algun impediment per acostar-se a la mesa o bé resideixen a l’estranger, com el cas d’un simpatitzant amb domicili a Alemanya. Així mateix la facilitat i la comoditat de la plataforma de vot electrònic ha induït a molts votants a fer-ho directament per Internet, encara que ahir es van arrimar a la seu per tal de participar en la festa democràtica.

DSC_0154 2014-03-21 18.01.47DSC_0160