Suñer: “aquests resultats són el principi del canvi i el signe que les xativines i xativins li han donat l’esquena al Partit Popular. Gràcies a totes les persones que han confiat en nosaltres i en Jordi Sebastià com a eurodiputat”

Xàtiva, 26 de maig de 2014

La portaveu de COMPROMÍS a Xàtiva, Cristina Suñer, ha valorat molt positivament els resultats de la coalició en les Eleccions Europees celebrades el passat diumenge i que han suposat un increment de 1014 vots, de 222 a 1236, contribuint a la consecució, per part de Primavera Europea, la Coalició que liderava COMPROMÍS, d’un eurodiputat, que serà Jordi Sebastià, actual alcalde de Burjassot. La coalició ha superat fins i tot els resultats de les últimes generals (998) en les que es va aconseguir un diputat al Congrés per la circumscripció de València, i s’ha posat a nivell percentual (11,54%) dels resultats de les últimes autonòmiques (11%) i locals (12%). De fet és només la quarta vegada que se superen els mil vots en unes eleccions.

Suñer ha destacat especialment el fet que “hem tret un magnífic resultat en unes eleccions com les europees que fins ara sempre se’ns havien donat malament. Això és el senyal que el nostre vot està consolidat, que la ciutadania ens considera una opció de forma estable i no momentània i el signe que estem prop d’ells. Volem donar, per tant, les gràcies a totes les xativines i xativins que han confiat en nosaltres i que han apostat per situar a Jordi Sebastià com a eurodiputat, un eurodiputat que a partir d’ara, com ja ens va manifestar ací a Xàtiva està a disposició de totes les xativines i xativins per portar a l’europarlament els problemes i demandes de Xàtiva i la seua comarca.”

Les projeccions del vot en unes eleccions locals suposarien fins i tot l’augment d’un regidor a l’Ajuntament i sobre tot suposarien la pèrdua de la majoria absoluta del PP, un PP que ha perdut més de la meitat dels vots obtinguts en les passades Eleccions Europees, i suposarien també la majoria dels grups que conformen l’actual oposició al consistori: “és la fi de l’era de les majories del PP, el fi de la majoria a la Generalitat i el fi de de l’època de Rus. Nosaltres anem a continuar treballant, com hem fet fins ara, per construir l’alternativa a l’actual govern del PP, una alternativa seriosa i responsable que pose a Xàtiva en el lloc que mereix al País Valencià i a Europa.”

Respecte als resultats globals, Suñer ha constatat que “suposen la fi del bipartidisme, i l’obertura a noves forces entre les quals es troba COMPROMÍS, el que obliga a entendre la política no com una alternança en la qual cada partit té quatre anys per a fer el que li dóna la gana fins que manen els altres, sinó com un lloc on s’ha de dialogar i s’ha de pactar contínuament.”