La sala noble de la Casa de la Cultura s’ompli per escoltar la diputada de COMPROMÍS que anuncia que “el canvi ja està en marxa”

Xàtiva, 20 de setembre de 2014

Unes 200 persones van omplir la sala noble de la Casa de la Cultura de Xàtiva ahir divendres per escoltar la Portaveu i diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, que també ha manifestat la seua intenció de presentar-se a les primàries per triar la candidatura a la Presidència de la Generalitat. Oltra va criticar durament el govern actual del PP a la Generalitat Valenciana, al que va qualificar de “govern sense idees, només amb ocurrències”, fent referència als últims esdeveniments d’aquest mes, com l’inici del curs escolar el 3 de setembre, amb la calor a les aules que ha comportat o la frase d’Alberto Fabra dient que una ‘galleta’ no és motiu per a no anar en llistes, en al·lusió a la diputada Esther Díaz, que va deixar sorda a una dona amb la que va discutir d’una galtada.

Per a Oltra, la democràcia al País Valencià està actualment en la picota, amb una situació només sostinguda per la majoria absoluta, que segons reconeixen des del propi PP, pensen utilitzar fins al final, el que els dóna un “poder absolut” que no es correspon ni amb la democràcia ni amb la voluntat de la ciutadania. I va posar com a exemple la privatització de la sanitat, amb la que només es pretén continuar amb el saqueig dels diners públics: “la sanitat privada no és més barata, només és un negoci per a uns pocs afavorits des del govern.”

La diputada de COMPROMÍS va parlar del futur, un futur on la coalició tindrà un paper en el govern i va prometre un “un canvi emancipador i positiu. Serà un canvi sense revenja, sinó canvi des de l’alegria. Hem de gestionar el canvi de forma que el fem durador, i això ho aconseguirem si li donem poder a la ciutadania, amb decisions participades amb els nous mitjans tecnològics. S’ha de perdre poder per part dels governants i s’ha d’introduir a la ciutadania també en els òrgans de control, s’ha de fer una democràcia inclusiva, no exclusiva.” I va afegir: “totes les decisions importants s’han de consultar a la ciutadania.”

Oltra va assegurar que “mai mentiré a la ciutadania ni prometré el que no puga fer. No sabem el primer que farem quan governem perquè no sabem com serà de gran el desastre que ens trobarem, però si sabem que hi ha formes de fer les coses bé, de fer polítiques com la de foment industrial que poden fer avançar el País, només cal consultar amb la Universitat, amb els que saben, cosa que no ha fet el PP.” Així i tot, la diputada de COMPROMÍS va marcar com a indefugible l’atenció als dependents, els grans abandonats del PP, i va assegurar que fomentarà el progrés sostenible amb polítiques basades en l’economia del bé comú com les que ja està aplicant COMPROMÍS en els ajuntaments on governa.

DSC_0009 DSC_0008