Xàtiva, 2 de març de 2015

Així ho constata l’informe del departament de Recursos Humans sobre la modificació de les bases i normes per a la provisió i contractació de personal a l’Ajuntament de Xàtiva.
Aquesta iniciativa és reaferma en la nostra acció continuada de denuncia de la política de contractació il·legal que ha vingut efectuant el govern del PP a l’Ajuntament de Xàtiva durant els darrers 20 anys. I demostra que totes les Xativines i Xativins no han tingut les mateixes oportunitats a l’hora d’accedir als llocs d’ocupació públics que s’han generat en l’Ajuntament de Xàtiva durant els darrers 20 anys. És la constatació de la institucionalització municipal de l’enxufisme del PP a la nostra ciutat.
En 2007 (fa 9 anys) entrà en vigor el “ESTATUTO BÀSICO DEL EMPLEADO PÚBLICO” Llei 7/2007 de 12 d’abril, norma de rang estatal que és d’aplicació obligatòria en totes les administracions públiques. I a Xàtiva les bases de selecció continuen sense adaptar-se. Això vol dir que tota la contractació que ha fet l’Ajuntament des de 2007 es il·legal o irregular per que no s’han tingut en compte les disposicions d’aquesta Llei, de fet , a hores d’ara, aquesta adaptació de les normes no esta en vigor. La candidata, Cristina Suñer considera que el Sr. Rus i el Sr. Vidal hauran de donar explicacions a tots els nostres conciutadans sobre la política de favoritismes que han practicat tots aquestos anys.
Per si no fos poc, en 2010 (fa 5 anys) entra en vigor la nova regulació de la LLEI D’ORDENACIÓ I GESTIÓ DE LA FUNCIÓ PÚBLICA VALENCIANA Llei 10/2010 de 9 de juliol, i L’Ajuntament de Xàtiva, sense adaptar les normes de provisió i selecció de personal, ni laboral, ni funcionari.
l’Ajuntament de Xàtiva a proveït llocs de treball des de 2007 sense atendre a aquestes normes. “La pròpia Suñer, es pregunta si al menys s’han atès els mínims principis constitucionals de igualtat, mèrit i capacitat”.
Suñer també ha manifestat amb molta claredat i convicció que “si la pretensió del PP de Xàtiva és aconseguir blindar els enxufats a l’Ajuntament de Xàtiva, estan molt equivocats, per què a COMPROMÍS XÀTIVA, tenim el ferm propòsit de revisar tots els expedients de provisió de llocs que s’han fet il·legalment pel PP durant els 20 anys de desgovern municipal i restablir la legalitat i el bon govern en el funcionament de la Corporació”.
Suñer ha manifestat que exigira explicacions al pròxim ple municipal, i requerira l’Alcalde i el Regidor de Personal per que donen explicacions públiques d’aquest comportament, i per que no consideren igual a tots els ciutadans de Xàtiva.