La proposta electoral incorpora mesures com l’acabament del Pla Especial, la creació de l’Oficina Especial i el foment de la rehabilitació i l’obra nova en el nucli històric, que facen que Xàtiva cresca “cap a dins”

Xàtiva, 23 de març de 2015

Dins de les propostes de Compromís Xàtiva per a posar en marxa després de les eleccions del 24 de maig, destaca la prioritat que se li vol donar a la recuperació del Nucli Històric com a veritable cor de la Ciutat, amb l’objectiu que siga un veritable pol d’atracció turístic i d’inversions, un lloc atractiu per a viure i per a instal·lar negocis, amb tots els serveis necessaris. Durant els últims anys de govern per majoria absoluta del PP, el nucli històric, i sobre tot, les persones que viuen allí o hi tenen negocis han sigut els grans oblidats i l’equip de govern de Rus només s’ha preocupat d’urbanitzar cada vegada més zones de l’extraradi, deixant despoblar-se moltes zones del nucli històric o no fent res quan han caigut en la marginalitat.

Entre les diferents propostes, destaca la priorització de l’acabament del Pla Especial del Nucli Històric, que porta molts anys d’endarreriment, i que permetrà facilitar la rehabilitació de qualsevol edifici, evitant els tràmits en la Conselleria. Per altra banda, la coalició proposa la creació d’una Oficina Especial, que centralitze qualsevol tràmit i els prioritze. Com han explicat des de COMPROMÍS, les persones que hui en dia viuen o tenen negocis en el nucli històric, a més d’haver d’invertir molts diners en la conservació, tenen moltes dificultats administratives per a portar-les a terme. Per això també destaquen les mesures de foment de la rehabilitació i les facilitats per a noves construccions respectant les característiques de la part històrica de la nostra ciutat, així com les facilitats per a instal·lar serveis que facen la vida agradable als seus habitants i a les persones que hi acudisquen.

A més, des de COMPROMÍS s’han mostrat partidaris d’una ordenació del trànsit “intel·ligent”, no com l’actual, basada en un tancament de “o tot o res”, amb vies per a vianants que faciliten els desplaçaments entre les zones més importants i permeten els desplaçaments a les persones amb mobilitat reduïda, restriccions de la circulació de vehicles als carrers transversals, limitació de la velocitat donant sempre prioritat als vianants i evitament del trànsit de vehicles de pas, redefinint les direccions. També es plantegen la construcció d’aparcaments disuasoris, com el que ja van proposar des de la coalició en l’ambulatori, que faciliten l’accés als visitants i als turistes, i facilitats en els aparcaments dins del nucli per als veïns.

En resum, des de COMPROMÍS, volen que al nucli hi haja oci, serveis, negocis, història, cultura, i per suposat, xativines i xativins, cada vegada més, que hi visquen, ho facen a gust i a un cost no superior al d’altres zones de la ciutat.