Pilar Gimeno, regidora de Medi Ambient, proposa fomentar l’educació mediambiental utilitzant els paratges i instal∙lacions de la localitat. Esta iniciativa l’ha proposada en la reunió que ha mantingut amb els directors i representants dels centres educatius de Xàtiva. Esta trobada té com objectiu el disseny d’un programa d’activitats que fomente l’educació mediambiental i el coneixement de l’entorn natural de la ciutat.

El contingut de les activitats serà una extensió de les unitats didàctiques que els alumnes treballen i estaran relacionades amb el medi ambient. Gimeno ha declarat que “el desig de tots és que les activitats arriben a ser part dels estudis, establint-­se una línia de col∙laboració municipal que es duga a terme tots els anys”.

Des de la regidoria s’ha proposat recuperar el “Dia de l’arbre”, previst pe r al pròxim 31 de gener. L’activitat està pensada per que es celebre en l’espai verd més proper a cada col∙legi, de manera que els alumnes prenguen consciència, respecten el seu entorn i se n’adonen que la ciutat també és d’ells. Pilar Gimeno, a més, considera que l’activitat pot servir per donar a conèixer les diferents espècies que creixen a Xàtiva i les atencions que hi necessiten.

També s’ha plantejat dur a terme activitats conjuntes entre l’Ajuntament i els centres com ara tallers o xarrades. Una de les propostes es crear un taller en el qual la policia local explique la normativa sobre tinença d’animals de companyia. Per la seua banda, els centres han proposat reactivar els premis de redacció sobre botànica i el concurs sobre plantejament i solució de problemes mediambientals a la ciutat per als alumnes de secundaria.

En definitiva, la voluntat de la regidoria de Compromís és que s’aprofite l’entorn natural de Xàtiva. Segons Gimeno, “es tracta que els centres educatius, quan programen una activitat, abans d’anar­-se’n fora, visiten i coneguen els paratges de Xàtiva, com ara la Cova Negra, l’ombria del castell, les plantes endèmiques, l’interior de la Nevera o la Cova dels Coloms”.

Està previst que torne a haver un altre contacte entre la regidoria i els centres educatius en setembre per concretar tot el programa d’activitats.