Des de Compromís per Xàtiva no estem d’acord ni amb  les formes ni amb la major part del contingut del projecte de Pressupostos Generals 2016 dissenyat pel Govern Central. Tot i això, celebrem que, segurament per la proximitat de les Eleccions, es contemple la “descongelació” de la contractació pública.

Hem passat anys denunciant les practiques abusives i al clientelisme a canvi de vots exercit per l’antic govern del Partit Popular a l’hora de contractar a personal municipal emparant-se en estratagemes i buits legals per col·locar amics i coneguts. Com a membres del nou govern de Xàtiva hem trencat amb eixes practiques i hem obert les portes de l’Ajuntament a la gestió transparent.

Com no juguem al joc dels cacics i no contractem a dit no podem ampliar el número de treballadors de l’Ajuntament perquè la llei de pressupostos de 2015 ens ho prohibeix. Ara, amb la nova llei per 2016 ja podrem i això significa obrir un procés transparent i amb garanties per a tots els ciutadans. A més, també és garanteix l’entrada en l’Ajuntament de gent professional i preparada.

Des de Compromís considerem que una persona que ha aconseguit el seu lloc de faena a través d’un concurs públic és un treballador o treballadora independent que no déu res a cap polític i que per tant és garantia de professionalitat i independència. El que, en definitiva, és el que necessita el poble de Xàtiva.