Acabem l’any amb una molt bona notícia per a les arques municipals. La Junta de Govern Local, a proposta de la regidoria de Medi Ambient, ha aprovat reclamar al COR 266.586€ en concepte de sobrecostos pel trasllat del fem de Xàtiva a la planta de Ròtova des de desembre de 2012 fins novembre de 2016.

Esta quantitat ve generada per la distància a la qual es troba esta planta de tractament, la qual supera els 30 minuts com a màxim de trajecte establerts al pla zonal del Consorci de Residus. Segons la regidora de Medi Ambient, la nostra companya Pilar Gimeno “Xàtiva ha estat pagant les mancances del COR i eixes deficiències en infraestructures déu assumir-les el Consorci no els veïns i les veïnes de Xàtiva”. Aquesta situació ha canviat fa excasses setmanes. Des del passat 28 de novembre la destinació dels residus de Xàtiva és Guadassuar, pel què estos sobrecostos s’eliminen.

5.557 euros de sobrecost al mes

Durant 48 mesos s’ha estat abonant al mes a l’empresa adjudicatària del servei de fem, INDITEC, 5.557,41€ en concepte de sobrecostos per traslladar el residus a l’estació de transferència de Ròtova. El que suposa 66.688,92€ a l’any.

Esta reclamació ja es va realitzar el juliol de 2013 però el COR, presidit aleshores per Vicent Parra, regidor de l’Ajuntament de Xàtiva, no va respondre. Ara, per fi, es recuperaran eixos diners malbaratats per una mala gestió al COR. 2