La regidoria de Medi Ambient, encapçalada per la nostra companya Pilar Gimeno, donarà 1.000 euros a la falla més sostenible de Xàtiva. El premi pretén impulsar la utilització de materials reutilitzables, reciclats i combustibles en el disseny de la festa fallera, tant del monument com de la decoració del carrer. Per exemple, es tindrà en compte l’ús de pintura que no siga plàstica o que la base de la decoració del monument siga biodegradable o reciclable. A més de premiar-se la utilització de materials reciclats o reutilitzables també es tindrà en compte la quantitat de restes i residus que cal recollir pels serveis de neteja després de la Cremà. Com menys residus queden més punts s’obtindran.

Segons Gimeno “este premi naix al voltant d’un dels debats socials més candents de la realitat actual. Volem unes falles dignes de la UNESCO però també compromeses amb l’entorn i el medi ambient. Este premi ens ajuda a fomentar l’ús de materials reutilitzables i totalment combustibles en el món faller i, això també ajuda a educar els més joves en els valors de la sostenibilitat”.

Per poder optar al premi les falles deuran sol·licitar, mitjançant instància ordinària, que desitgen participar en el concurs i hauran d’aportar una xicoteta memòria on conste la descripció dels materials utilitzats, desglossats en: reutilitzables, reciclats i combustibles. Les instàncies es podran presentar fins el 15 de març i la guanyadora es donarà a conèixer el dia 23 de març.