La regidoria de Medi Ambient, encaçalada per la nostra companya Pilar Gimeno, ha començat esta setmana amb la neteja de 9 abocadors il·legals més després d’haver clausurat els 3 més conflictius situats darrere de la ciutat de l’esport, al costat de l’antiga fàbrica de paper i a la vora de la caseta de reg de la sèquia de La Vila.

Gimeno ha assenyalat que “després dels treballs de neteja en estos tres punts, els quals vam començar en desembre, hem considerat necessari i inajornable seguir amb altres abocadors menors disseminats pel terme. Esta tasca no té punt i final sinó que seguirem fent treballs de manteniment per què no es tornen a generar”.

 En esta segona fase el treball de retirada serà manual i es centrarà en les zones del camí vell de la Granja; l’antiga fàbrica de Gregorio Molina i l’urbanització de les Pereres.

Des de l’àrea de Medi Ambient s’adverteix que feia 8 anys que no s’havia actuat en matèria de neteja ni prevenció d’abocaments il·legals. Segons Gimeno “ha sigut un treball que s’ha prolongat durant setmanes per la deixadesa que s’ha practicat durant anys. Per evitar que es repetisca instal·larem cartells que advertisquen de les sancions però és necessari que apel·lem també al civisme dels veïns i veïnes per mantindre les parcel·les netes i salubres”.