Per primera vegada  l’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat un procés de regularització de llocs de treball temporal. Així ho ha anunciat la nostra companya i regidora de Recursos Humans, Empar Penadés. Es tracta de 57 places ocupades sense haver seguit cap procés com ara un oposició. 

Per a nosaltres l’anunci d’esta Oferta d’Ocupació Pública extraordinària, la més important de la legislatura a tot el País Valencià, és la millor demostració del nostre compromís amb la ciutadania i amb la llei. El 59% de la plantilla de l’Ajuntament de Xàtiva és temporal i interina i eixa situació fa anys que caldria haver-la regularitzat. El que ara el consistori, en especial l’àrea de la nostra companya, arranque este procés és la millor garantia de transparència i igualtat d’oportunitats a l’hora d’accedir a un lloc de treball de la funció pública.

La nostra companya, Empar Penadés, ho ha explicat molt clarament “La situació que tenim a l’Ajuntament és irregular i cal regularitzar-la per llei. D’altra banda, atesa la importància d’aquesta mesura, volem dotar tot el procediment de la màxima transparència i garanties. Volem evitar improvisacions o urgències”.

La regularització de places es farà mitjançant processos selectius que, d’acord amb el marc jurídic, seran  concurs-oposició, i es faran en 4 fases:

  • A partir de gener de 2018 9 places vacants de la plantilla de personal funcionari, de l’Escala d’Administració Especial, Subescala de Serveis Especials, Classe Comeses Especials.
  • A partir de setembre de 2018 7 places vacants de la plantilla de personal funcionari, de l’Escala d’Administració Especial, Subescala Tècnica.
  • A partir de setembre de 2019 21 places vacants de la plantilla de personal funcionari, de l’Escala d’Administració General.
  • A partir de març de 2020 20 places vacants de la plantilla de personal laboral, Personal d’Oficis.