La regidoria de Prestacions Sanitàries, encapçalada per la nostra companya Cristina Suñer, ha presentat aquest matí la desena edició de la Ruta Sana. Suñer ha assenyalat que “continuem treballant en prevenció, una tasca fonamental en la nostra regidoria. I la novetat d’enguany és que comptem amb la col·laboració d’atenció primària, cosa que facilita que la Ruta Sana puga ser prescrita pels metges i deixe de ser una eina només preventiva, per passar a ser també una eina terapèutica.”

La Ruta Sana mantindrà els 4 dies d’itineraris guiats, amb un monitor que marcarà els límits i necessitats dels participants, i els guiarà en els treballs d’estirament. Seran dimarts, dimecres, dijous i dissabte. Dos d’ells es dedicaran a fer rutes cardiosaludables i pneumosaludables, i dos a rutes preventives.

En aquesta edició s’han eliminat algunes rutes i se n’han redissenyat altres en funció de l’acceptació i les preferències mostrades pels usuaris de les edicions anteriors. Actualment existeixen sis rutes, dissenyades inicialment a partir de l’assessorament de metges internistes, cardiòlegs i pneumòlegs de l’Hospital Lluís Alcanyís, que estan adaptades als diferents perfils d’usuaris.