El nou centre de salut de Xàtiva haurà d’esperar una altra legislatura

La Generalitat pressuposta 150.000 euros per a treballs previs en 2019 – L’ajuntament ultima un projecte per reformar el consultori de la Seu

La construcció d’un segon centre de salut per atendre la població de la part est i alleujar el col·lapse del complex d’Ausiàs March va ser una de les demandes prioritàries que l’Ajuntament de Xàtiva va traslladar a la Conselleria de Sanitat a començament de legislatura. A set mesos de les eleccions, però, la infraestructura roman aparcada. Els pressupostos del Consell Botànic per 2019, els últims del mandat, inclouen una partida de 150.000 euros per als treballs previs de redacció de projectes, però encara no es concreta la inversió en el complex.

El nou centre de salut es va anunciar el 2011, quan la Generalitat va pressupostar 100.000 euros, amb la previsió d’invertir 4,5 milions el 2012. Sis anys després, el govern municipal continua lluitant perquè es reprengui la promesa.

A preguntes del diari Levante, la nostra companya Cristina Suñer, regidora de Sanitat, va recalcar dimecres passat que el recurs assistencial figura en el full d’infraestructures necessàries que s’ha posat a sobre de la taula de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, juntament amb la reforma del Centre d’Especialitats de l’Espanyoleto, un altre compromís pendent i llargament reivindicant. «Tenim un centre de salut amb unes xifres d’atenció molt grans i la nostra població requereix de més servei. S’han fet gestions des de l’ajuntament per buscar una ubicació adequada. La petició està en marxa, encara que no està sent tan ràpida com ens agradaria », va manifestar.

Suñer va avançar que el consistori ha enviat a Sanitat l’avantprojecte de la remodelació del consultori de la plaça de la Seu, que preveu l’eliminació de barreres arquitectòniques per fer-lo 100% accessible i una millora en la qualitat del servei. L’edifici atén una població envellida que té dificultats per entrar a les consultes. L’Ajuntament es presentarà a una convocatòria de subvencions per tal de finançar la inversió.

Arxivat en: Comarcal, General, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *