MOCIÓ PRESENTADA AL PLENARI DE NOVEMBRE PER A L’ELABORACIÓ D’UN NOU PLA D’INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES DE RODALIES PER AL PAÍS VALENCIÀ

El Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies per a la Comunitat Valenciana 2010-2020 que es va pactar entre l’aleshores president Camps i l’aleshores ministre de foment José Blanco, expressava la ferma voluntat del Govern de l’estat de millorar i potenciar les infraestructures ferroviàries a la Comunitat Valenciana, i tenia per objecte principal la modernització, renovació i ampliació de la capacitat de les xarxes de Rodalies, tot contemplant diverses actuacions d’ampliació i prolongació de Rodalies pressupostades amb 3.400 milions d’euros.

Set anys després, no s’havia realitzat cap de les inversions previstes al pla, ni s’havia executat cap de les accions plantejades. El Pla d’Infraestructures, per tant, va quedar en paper mullat.

El desembre de 2017, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, presentava un nou Pla de Rodalies 2017-2025 després de no haver-se executat cap de les actuacions anunciades al pla 2010. Un pla amb compromisos poc clars i on quasi tota la inversió es remet als últims anys de pla: 45 actuacions previstes amb una inversió global de 1.436 milions d’euros (un 58% menys que al pla anterior), 40 de les quals estan previstes per a 2022.

Els Pressupostos Generals de 2018 són una altra clara mostra de la reticent aposta del Govern pel servei de Rodalies al territori valencià.

Des del passat mes de setembre, amb la incorporació de la majoria de ciutadans als seus llocs de treball i la recuperació dels horaris i freqüències habituals dels mitjans de transport públics, s’ha fet més palès el dèficit de personal i inversions en la xarxa de Rodalies. Durant l’estiu, amb menys freqüències, les cancel·lacions de trens passaven desapercebudes, però en recuperar-se la rutina, s’ha fet evident una situació catastròfica de la xarxa que es tradueix en supressions anunciades el mateix dia i incompliments d’horaris en algunes línies de rodalies que connecten amb València, com en el cas de la C-2 (València-Xàtiva).

Unes cancel·lacions i retards de trens deguts a la falta de material rodant per la reducció de la plantilla tant a l’àrea de conducció com en tallers. La plantilla de treballadors de rodalies està funcionant per baix dels mínims, ja que s’ha reduït pràcticament a la meitat i no es disposa de personal de reserva per poder fer front a qualsevol incidència. L’any passat les xarxes de Rodalies acumularen centenars de supressions de trens pel repunt de baixes mèdiques de maquinistes, el que va obligar Renfe a incorporar 30 nous conductors a la plantilla.

D’altra banda, no es pot reparar maquinaria per falta de peces de recanvi i de diners per comprar-les. Però paradoxalment, Renfe, per tal d’evitar el robatori del cablejat, està gastant diners en el manteniment de línies electrificades que presten poc o cap servei, i no fa cap inversió en la xarxa de Rodalies que utilitzen milers d’usuaris per als seus desplaçaments diaris.

La realitat actual del servei públic de Rodalies valencià és que ha patit un deteriorament progressiu degut a la deixadesa i a la inexistència d’inversions durant molts anys, que afecta directament els usuaris del servei i els genera pèrdues que ningú no indemnitza. Tenim el pitjor servei de Rodalies de tot l’estat, i Rodalies Renfe està tractant els passatgers valencians com a passatgers de tercera.

La línia C-2 que comunica València amb Xàtiva i, en determinats horaris, Moixent, és la més utilitzada de les Rodalies valencianes, amb un trànsit que supera els 5,6 milions de viatgers anuals, i un nombre de 97 circulacions diàries en laborables, i 61 en festius. Una línia que, a banda de patir la supressió i el retard de trens, pateix incidències constantment per l’estat de les vies i les catenàries. Una superestructura de més de 30 anys que necessita una renovació immediata.

És per això que proposem els següents acords,

1.- Instar el govern central a que realitze totes les inversions necessàries per resoldre la situació actual: dotar la plantilla de treballadors del personal necessari, reparar els trens espatllats i actualitzar les infraestructures obsoletes per poder prestar el servei de qualitat a què els valencians i valencianes tenen dret.

2.- Que s’inicien les gestions necessàries amb el Govern de l’estat per aconseguir la transferència de competències dels serveis ferroviaris de Rodalies, segons disposa l’article 49.15, i acompanyar aquesta transferència d’un finançament just anual per poder gestionar-la i mantenir-la correctament.

3.- Que s’envie aquesta moció als diferents grups parlamentaris al Senat, les Corts i al Congrés, perquè demanen l’elaboració d’un nou pla d’infraestructures ferroviàries de Rodalies per a la Comunitat Valenciana que responga a les necessitats reals de la ciutadania i que dispose d’un finançament real que permeta la seua correcta execució.

Arxivat en: General, Nacional, Política i Govern, Transport Públic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *