El carrer Trobat ja té zona verda

La interacció entre un particular i l’Ajuntament de Xàtiva ha possibilitat obrir aquest espai a la ciutadania

Este matí s’ha obert al públic l’espai verd del carrer Trobat. Un espai destinat al gaudi de la ciutadania que ha estat possible gràcies a la cessió temporal que ha fet seu propietari al consistori.

El Xativí Juan José Micó, a través de l’empresa Mafeco Asesores, propietària d’aquest solar situat al número 16 del carrer Trobat i que té una superfície de 376m2, va signar un contracte amb l’Ajuntament de Xàtiva en juny de 2017 a través del qual li cedeix el seu ús i gaudi durant un període de 10 anys a canvi de fer-se càrrec dels impostos que genere.

El consistori, per la seua banda, es comprometia a obrir el solar i convertir-lo en una zona verda que donarà amplitud als estrets carrers de la zona i contribuira a fer més còmode el paseig per la zona.

El pressupost destinat per al condicionament d’aquest espai era de 35.000€, més de la meitat dels quals (20.000€) s’han destinat a  l’arranjament del sol, atès que s’han hagut de tapar forats de més de sis metres fruit de les excavacions arqueològiques corresponents que s’havien realitzat prèviament.

La resta del pressupost s’ha destinat al disseny d’aquest xicotet jardí on s’ha mantingut l’empedrat que quedava de l’antiga casa, que ara envolta la jardinera, se l’ha dotat de bancs, i s’han plantat arbres i plantes de ràpid creixement.

Tot i que l’espai ja està obert a l´ús, el projecte encara no està acabat i s’anirà completant en diferents fases que inclouen la instal·lació d’un mural i d’un jardí vertical, entre altres millores.

Per a la regidora de Parcs i Jardins, la nostra companya Pilar Gimeno, “el més important és veure com la interacció entre particulars i l’administració pública beneficiarà tota la ciutadania. És un exemple a seguir per molts propietaris que poden cedir solars que tinguen en desús i que es poden aprofitar per fer zones verdes o pàrquings.”

Arxivat en: Local, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *