El diumenge 3 de novembre organitzarà un acte al que es recolliran propostes de la ciutadania que serviran per un document de treball al respecte .

Xàtiva. 30.10.2019. El proper diumenge 3 de novembre el col·lectiu de Compromís per Xàtiva realitzarà una passejada per les distintes Fonts de Xàtiva, Fonts Reials i Fonts veinals. L’activitat començarà a la Plaça la Bassa a les 10 del matí, on es juntaran totes aquelles persones que vulguen unir-se a la ruta i aportar propostes relacionades amb la cultura i el turisme a la ciutat. Les propostes recollides formaran part d’un document de treball que s’inclourà a l’acció política de Compromís a Xàtiva.

Aquesta acció a més de denunciar l’immobilisme de l’equip de Roger Cerdà en un sector vital per a la nostra ciutat, tindrà un component lúdic i educatiu ajudant a que la ciutadania s’estime el patrimoni que l’envolta. Tal i com ha assenyalat el nostre secretari local Ferran Minguet “Demanem serietat, al nostre ajuntament se li ompli la boca parlant de turisme, cultura i patrimoni però després no fa res més que invertir en “rajola” quan el que el turisme i el patrimoni necessiten és activitat continuada per fer-lo atractiu. No ens podem aconformar amb que la gent visite el castell o en dir que s’ha comprat Santa Clara per dos milions d’euros. A hores d’ara la ciutat ja deuria de tenir davant una proposta de projecte de gestió per a la part de Santa Clara que no van a ocupar els jutjats. Què anem a fer amb ella? Què anem a  fer amb un recurs patrimonial de primer orde?

No de bades Compromís està preocupat pel poc que s’està fent al que hauria de ser un dels motors del futur econòmic de la ciutat, en aquest sentit Minguet ha afegit “Creguem que la regidora de turisme ha d’eixir un poc dels despatxos. Les fotos no són projectes de futur ni propostes de present. Si volem que el turisme i el patrimoni ajuden a crear riquesa social i econòmica caldrà començar a fer alguna cosa al respecte. Els mercats turístics són competitius i en continua evolució i Xàtiva no pot dependre d’accions puntuals. Per açò, volem que l’acte del diumenge servisca per arreplegar propostes i començar a debatre, aprofitar un entorn lúdic per generar confiança i propostes vàlides de la ciutadania. En aquest i altres sectors hi ha un important dèficit de participació ciutadana i nosaltres volem ajudar a reduir-lo. La ciutat està plena de talent i persones intel·ligents que poden aportar molt i nosaltres volem fer camí amb elles.”  Convidem a totes les persones que vulguen aportar alguna cosa al respecte a que acudisca el proper dia 3 a les 10:00 a la Plaça de la Bassa o que es posen en contacte amb Compromís per mitjà de les xarxes socials o el nostre correu electrònic ([email protected])