Lamentem comprovar que el principal atractiu turístic de la nostra ciutat, el seu casc antic, continua en el mateix estat d’abandonament que hem denunciat al llarg d’aquesta legislatura. Trobem molt trampós que l’alcalde Cerdà i el seu equip diguen que volen transformar la ciutat en el principal destí turístic de l’interior valencià mentre que no troben el temps ni els recursos per atendre les necessitats de la part més visitable i visitada de la ciutat. Cada dia es fa més visible que la política de Cerdà és la de les fotos i la venda de fum més que la del treball efectiu a la ciutat.

Una bona mostra és que després de cinc anys a l’alcaldia siga una sentència la que obligue a l’ajuntament a resoldre les filtracions de la xarxa d’aigües potables que danyen les cases a l’Atriaca Alta. Si volem un nucli antic digne de ser visitat que mostre la millor cara de la ciutat, no cal esperar a cap sentència per mamprendre les obres necessàries per al seu manteniment. 

Creguem que qualsevol anunci de rellançament del sector turístic ha d’anar acompanyat d’un pla específic de recuperació del nucli antic amb propostes consensuades amb les persones que hi viuen per tal de resoldre problemes com els de els edificis en estat de runa, la brutícia, els habitatges de mala qualitat o les zones degradades que resten dignitat a Xàtiva. Una visita turística a la nostra ciutat no pot ser un recorregut al que els monuments i recursos turístics apareguen com illes aïllades a un mar de degradació. Hem de cuidar el nostre principal recurs i convertir-ho en un barri viu i actiu, on puga instal·lar-se gent que garantisca el relleu demogràfic i al que les persones que ja l’habiten vegen  millorada la seua qualitat de vida.