Suñer: “L’espoli fiscal que sofrim les valencianes i els valencians agreuja més la crisi a les nostres terres. No podem celebrar el 9 d’octubre sense reivindicar més autogovern per al País Valencià”

 

Xàtiva, 8 d’octubre de 2012

La portaveu de BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva ha aprofitat la celebració de la diada del 9 d’octubre per a anunciar que el seu grup presentarà en el pròxim ple de l’Ajuntament una moció per demanar el concert econòmic per al País Valencià. Per a Cristina Suñer, “l’espoli fiscal que sofrim les valencianes i els valencians agreuja més la crisi a les nostres terres. El Govern Valencià, endeutat per un sistema de finançament autonòmic nefast i per una política fiscal cada vegada més regressiva, es troba paralitzat i sense alternatives, i ha demanant un rescat al govern espanyol, a canvi del nostre autogovern. Han posat preu a la nostra llibertat i als nostres drets: 4.500 milions d’euros, uns diners que no equivalen ni tan sols als 6.000 milions d’euros que anualment paguem els valencians en impostos, que se’n van a Madrid i no tornen. Amb aquesta sagnia el PP ens ha portat a l’enfonsament de l’estat del benestar i de l’autonomia política del País Valencià, i a la ruïna econòmica. La solució a aquest espoli és el concert econòmic, que els impostos que paguem les valencianes i valencians es queden a les nostres terres” I ha recordat que tot i que representem el 10% de l’estat i el 9,6% del P.I.B, el pressupostos de l’estat ens retornen el 7,6% en inversions. La despesa valenciana per habitant és la menor de totes (2750€ aproximadament, front als 3522€ de la mitjana i lluny dels 6400€ de Navarra, 4300€ d’Extremadura o 4100€ de Castella la Manxa).

 

Suñer, per tant, considera que “no podem celebrar el 9 d’octubre sense reivindicar més autogovern per al País Valencià. Com a societat que mira al futur, el poble valencià s’oposa al desballestament de l’estat de les autonomies que ha iniciat l’estat espanyol, amb el pretext de la crisi, com si fóra una retallada més, aquesta en autogovern i democràcia. És imprescindible que el País Valencià tinga tots els instruments polítics i econòmics al nostre abast per prendre decisions i bastir la nostra eixida a la crisi.” I ha fet una crida a la ciutadania a participar en els actes del 9 d’octubre de forma reivindicativa, reclamant més autogovern per al País Valencià, i especialment en l’acte institucional que se celebra en la porta de l’Aljama, portant algun símbol: “no podem deixar que els qui no fan res quan ens espolien i ens volen limitar l’autogovern, els que volien eliminar el nostre dia nacional, facen veure que és un dia més.”