Amb una interpelació parlamentària del diputat valencianista, Joan Baldoví, que ha obtingut resposta.

 

Xàtiva, 17 d’octubre de 2012

El diputat per Compromís al Congrés de Madrid, Joan Baldoví, va interpelar al Govern de Mariano Rajoy el passat 4 de juliol del 2012 sobre el futur de la línia Alcoi-Xàtiva. Com es pot llegir al document adjunt, Baldoví defenia una millora de la línia tot argumentant el benefici que aportaria pels usuaris i pel desenvolupament econòmic de les comarques a les quals el tren dóna servei. La pregunta concreta era, arran d’unes declaracions de la ministra Pastor a la premsa,

 

“¿Es la línea Xàtiva-Alcoi una de las que pretende suprimir el Ministerio de Fomento y sustituirla por un servicio de autobuses?”

 

La resposta del Govern del PP, que també adjuntem, es va donar el 28 de setembre. Al document es detalla el servei de la línia amenaçada i es recorda l’aprovació per part del Govern de la llei de liberalització del servei el 20 de juliol, dues setmanes després de la pregunta de Baldoví.

 

En l’explicació posterior pot endevinar-se, pels arguments de viabilitat i de rendibilitat que  aporta el Govern del PP, que l’amenaça de tancament per la qual preguntava el diputat de Compromís es veu confirmada.

 

BLOC – Compromís de Xàtiva i de la Costera s’ha posicionat sempre per la millora i la potenciació d’un servei públic com el nostre tren de rodalies, necessari per a tants col·lectius ciutadans, i per enfortir una eina important pel desenvolupament econòmic, empresarial i comercial de les nostres comarques. Per a Cristina Suñer, “el PP ja ha condemnat a mort la línia Xàtiva – Alcoi, i la manca de concreció de la resposta deixa clar que es tracta només d’una qüestió de temps el tancament de la línia després d’un estudi de rendibilitat que ja sabem quin resultat tindrà, per la manca de voluntat del govern del PP i per la pràcticament nul·la inversió en la línia després de tantes demandes des de tota la societat civil de les Comarques Centrals, i a pesar del que puga dir el nostre alcalde.”Declaracions Joan Baldoví Tren Xàtiva – Alcoi