En un escrit presentat aquest mateix matí en el registre d’entrada de l’Ajuntament Cristina Suñer, protaveu del grup municipal Bloc-Compromís demana l’aplicació del art. 134.4 de la Llei de Règim Local Valenciana.

Xàtiva, 4 de maig de 2015

COMPROMÍS Xàtiva ha presentat a primer hora d’aquet matí un escrit formal pel registre d’entrada de l’Ajuntament de Xàtiva en el qual la portaveu del grup municipal Bloc-Compromís, Cristina Suñer, demana a la Secretaria General del Consistori l’aplicació de la Llei 8/2010 de 23 de juny de Règim Local de la Comunitat Valenciana.

En l’escrit, Cristina Suñer, demana l’aplicació de l’art. 134.4.d) on expressament s’extableix “que passaran a tindre la condició de regidors no adscrits aquells membres de la corporació en què concòrrega alguna de les circumstàncies següents:

  1. d) Haver abandonat o haver sigut expulsats de la formació política que va presentar la candidatura per la qual van concórrer a les eleccions…...”

Amb aquest tràmit la formació nacionalista representada a l’Ajuntament de Xàtiva fica en coneixement de la Secretaria General de manera formal les circumstancies ocorregudes en els darrers dies, i que afecten al regidor de la corporació Alfonso Rus Terol.

Per altra banda, la portaveu nacionalista Cristina Suñer ha afirmat que ha optat per realitzar aquesta tramitació davant els dubtes que tenia en que la efectuara el secretari del grup municipal del Grup popular a l’Ajuntament, que és a qui li correspondria demanar formalment el passe al grup de no adscrits.

La portaveu de COMPROMÍS Xàtiva, també ha manifestat que tota la ciutat de Xàtiva es troba en un moment de “shock” pels fet ocorreguts en torn a la persona d’Alfons Rus, i correspon als representants municipals incidir en l’honorabilitat de la ciutat i de tota la ciutadania, i que tots els representants municipals tenen l’obligació en aquest moments de fer un plus d’acció pública per salvaguardar i restablir el bon nom de la ciutat, que ha estat sacsejada d’avant l’aparició d’unes gravacions tan vergonyoses.

Suñer també ha expressat la seu sentiment de tristor davant la realitat actual, donat que ha vingut denunciant aquests comportaments des de 2003 en que va accedir per primera vegada a l’Ajuntament de Xàtiva, denuncies que sempre han estat menystingudes pels representants del Grup popular, i comprovar que tots els indicis que aquesta formació ha denunciat al consistori finalment han tingut una constatació sonora inapel·lable davant l’opinió pública.

Per a Suñer la dimissió de Rus ha produir-se immediatament per a començar a restablir el bon nom de Xàtiva, el honor de la seua ciutadania i el de les seues institucions.