El públic rep la candidata de Compromís als crits de “Presidenta”

Xàtiva, 3 de maig de 2015

Compromís per la Costera va celebrar l’acte de presentació de les candidatures comarcals el passat dissabte 2 amb la presència dels candidats a l’alcaldia dels pobles de la Costera i la candidata a la presidència de la Generalitat, Mònica Oltra. L’acte es va iniciar amb la presentació per part del portaveu comarcal, Josep Maria Sebastià, dels candidats a l’alcaldia dels diferents pobles de la comarca, que, en aquesta ocasió, ascendeixen a nou: Xàtiva, Canals, L’Alcúdia de Crespins, La Font de la Figuera, Montesa, Rotglà i Corberà, El Genovés, Novetlè i Barxeta.

Cristina Suñer, candidata a l’alcaldia de Xàtiva, va intervindre a continuació recordant el treball de denúncia contra la corrupció portat a terme per Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva i va reclamar més inversions per a la comarca de la Costera: “som una comarca oblidada per la que passen totes les infraestructures però que no ens comporten cap benefici, i a més el PP volia construir-nos a la nostra comarca el macroabocador.”

A continuació va ser el torn de l’actual diputat de Compromís Fran Ferri, natural de Canals i que ocupa el quart lloc en la llista de Compromís a les Corts per València. Ferri va recordar els seus vincles a la comarca així com el treball fet a les Corts valencianes contra la corrupció i l’enxufisme, fent referència a la trama d’enxufats a l’IVAJ, la investigació de la qual es va iniciar amb les denúncies fetes des del grup municipal de Xàtiva. Finalment va afirmar, amb referència a l’infrafinançament del País Valencià, que “només Compromís, amb Mònica Oltra, serem capaços de plantar-nos on faça falta per reclamar el que és just per a les valencianes i valencians.”

L’acte va cloure amb la intervenció de Mònica Oltra, que va iniciar el seu parlament, parodiant una de les gravacions suposadament fetes a Alfonso Rus: “1000, 2000, 3000, 4000… així comptarem els vots que faran fora els corruptes”, sobre el qual va declarar que “no és una qüestió de què se’n vaja Rus, o se’n vagen un o dos, se n’han d’anar tots els que han viscut estos anys gràcies a la corrupció. Al País Valencià tenim 14 exconsellers imputats per corrupció, quan imputen a Camps per la Fórmula 1 seran 15, això mostra que el PP està tot podrit.” Oltra va recordar totes les propostes fetes per Compromís per acabar contra la corrupció que no van rebre el recolzament del PP, com l’oficina antifrau, el control ciutadà dels comptes o la llei contra les portes giratòries. Així mateix va demanar un ús no partidista dels diners públics i va recordar les propostes fetes a les Corts  per acabar amb aquest ús en la publicitat institucional i en les inauguracions: “els edificis estan plens de plaques, alguns amb noms de persones que estan ara a la presó.”

Oltra va reclamar per al País Valencià “ser un motor econòmic, no el lloc de festa dels europeus. No ens hem de sotmetre ni a Rajoy ni a Merkel”. La candidata va apostar per canviar el model econòmic apostant per l’economia sostenible, per l’economia social i per l’economia cultural, així com invertir en I+D+i per poder tindre eines per fer progressar el País.