La nostra companya Empar Penadés, regidora del Conservatori, ha presentat este matí en roda de premsa la quarta edició del Curs del Mètode Suzuki del “Lluís Milan”. Aquest seminari coordinat per Seo Perucho i Joan Furió, professors del conservatori municipal, s’impartirà el proper cap de setmana 27 i 28 de gener a la Casa de Cultura.

Penadés insisteix que “cal continuar treballant per obrir el conservatori a noves metodologies i potenciar la seua acció dinamitzadora de la música i la cultura en Xàtiva”.

En aquesta ocasió el curs comptarà amb la violinista de reconegut prestigi internacional Anna Podhajska. Podhajska és professora de violí a Polònia i a l’estranger, i viatja per impartir tallers arreu d’Europa. Es la fundadora i directora de l’Institut Suzuki de Gdans (Polònia), que compta més de 200 estudiants. Va participar com a membre de l’Orquestra Simfònica del Nord d’Islàndia, on va residir durant 15 anys i on també impartia classes a l’escola de música d’Akureyri. Des de la seua graduació i fins al 1990 va treballar com a docent de violí i de temes teòrics a les universitats d’Olsztyn i Slupsk, en Polònia. Segons Joan Furió, un dels organitzadors del curs, “Anna Podhajska és una de les mestres del mètode suzuki que més ens ha impressionat quan hem assistit a cursos internacionals. La seua capacitat per treure el millor de cada infant que ensenya ens inspira per treballar de la mateixa manera.”