Aquest matí s’ha anunciat en roda de premsa l’acord de col·laboració entre la fundació Sanganxa i l’Ajuntament de Xàtiva. La proposta, impulsada per la nostra companya Empar Penadés, des de la regidoria de Conservatori i Sant Agustí, pretén complementar l’oferta educativa i musical del Conservatori i, d’aquesta manera, contribuir a la difusió de la música a Xàtiva sense que això supose cap cost per al consistori.

L’Ajuntament cedirà les instal·lacions de l’exconvent de Sant Agustí i les aules del Conservatori de música a la fundació Sanganxa, organització sense ànim de lucre creada en 2015 i amb seu a Llanera de Ranes, perquè impartisca els cursos que té programats fins al juny de 2018.

Tant des de la regidoria de Conservatori com des de la Fundació Sanganxa es pretén possibilitar que els estudiants coneguen tots diferents estils musicals que permeten dedicar-se o gaudir de la música, i que el Conservatori siga l’agent dinamitzador de la cultura musical en la comarca i un punt d’encontre on el professorat puga conèixer noves metodologies i noves eines que faciliten i milloren el dia a dia en l’aula.