Aquest matí s’ha presentat, a la plaça de l’Almàssera, el servei d’ecoparcs mòbils.  Una iniciativa del Consorci per a la gestió de residus (COR) que, amb la col·laboració de l’Ajuntament, pretén acostar al municipi aquest sistema d’arreplega perquè tots els veïns i veïnes puguen reciclar al costat de casa sense haver de desplaçar-se.

La nostra companya Pilar Gimeno, regidora de Medi Ambient, destaca la importància de la col·laboració entre el COR i la regidoria a l’hora de treballar el reciclatge i de construir el camí que ens porte a una ciutat més ecològica. Fins ara sempre s’han fet campanyes sobre ecologia dirigides a escolars, però portar l’ecoparc mòbil a Xàtiva suposa la possibilitat de realitzar una pràctica diària del reciclatge que no només implica els infants, sinó tota la família.”

L’ecoparc mòbil consisteix en un xicotet camió que està preparat per a reciclar residus sòlids urbans que poden ser valoritzats i reciclats, i els especials, que no tenen cabuda als contenidors de recollida tradicionals. Residus com xicotets electrodomèstics, aparells electrònics, bateries i acumuladors, olis, vernissos, fitosanitaris, porexpan, aerosols i pneumàtics, entre altres, poden ser dipositats.

El servei d’ecoparc mòbil visitarà Xàtiva quatre dies a la setmana, i el seu horari i ubicació variaran depenent del dia. La regidoria de Medi Ambient ha dissenyat uns díptics divulgatius que inclouen informació detallada sobre l’ecoparc mòbil (ubicacions, horaris, etc.) i que, a partir de hui, es començaran a distribuir per tota la ciutat.