78 alumnes i 22 professors de Saxo d’arreu de la Comunitat Valenciana es van trobar dissabte passat al Lluís Milan per compartir una jornada de formació musical específica que va concloure amb un concert al Gran Teatre

Dissabte passat el Conservatori Lluís Milan va acollir la V Trobada de Saxos de la Comunitat Valenciana. Una activitat ja consolidada, organitzada per la Fundació Sanganxa amb la col·laboració, en aquest cas, de la Regidoria de Conservatori i Sant Agustí de l’Ajuntament de Xàtiva.

En la jornada de dissabte van participar 78 alumnes de saxo d’entre 7 i 60 anys d’edat, provinents de diverses poblacions del País Valencià com Bunyol, Alcàntera del Xúquer, Gavarda o diversos municipis de la Canal de Navarrés. Paradoxalment i, tot i estar a casa, els organitzadors han assenyalat una molt baixa participació d’alumnes de la Costera: 6 participants de Xàtiva i 3 de la Llosa de Ranes.

Un alumnat que va treballar agrupat per diferents nivells d’edat, acompanyats per un total de 22 professors de saxo provinents de diverses unions musicals com la de Xella, Llíria, Torrent, l’Alcúdia, Sogorb o València, entre altres, i que són tots membres d’ORSAXCOVA, l’Orquestra de Saxòfons de la Comunitat Valenciana.

A les 19:00h i per concloure la trobada, va tindre lloc un concert, obert al públic i amb entrada lliure, al Gran Teatre a càrrec dels participants i a què van assistir unes 500 persones.

A la primera part del concert varen participar alumnes i professors de la trobada, i la segona part va exclusivament a càrrec dels professors d’ORSAXCOVA.

Des de la Fundació Sanganxa han valorat molt positivament l’índex de participació en aquesta 5a edició; una participació que continua augmentant any rere any, tot i que en aquesta ocasió, a diferència de les anteriors que s’han celebrat en primavera, ha tingut lloc durant la tardor, una època en què hi ha més festivitats musicals. També han lamentat l’escassa participació d’alumnat local. Per als organitzadors “cal que els nostres joves aprofiten activitats com aquestes. Més enllà de la formació musical, és una oportunitat per treure’ls de casa, allunyar-los per unes hores de les maquinetes i socialitzar amb gent nova en un ambient sa, lúdic i entretingut”.

Segons la regidora de Conservatori, la nostra companya Empar Penadés, “per a mi és un plaer ser regidora de conservatori i poder veure dia a dia com de viva està la música, especialment entre els més joves. És una gran satisfacció obrir les portes del Lluís Milan a iniciatives com aquesta i veure la gran acceptació que tenen; una clara mostra de que el planter de músics valencians està creixent constantment.