La donació de medul·la òssia centra el tema d’una xarrada informativa a Xàtiva

Aquesta activitat pretén explicar el procés de donació de medul·la i conscienciar de la importància de mantenir el compromís de donar fins al al final del procés.

 El proper dimecres 28 de novembre les xativines i xativins podran participar a una xarrada informativa sobre la donació de medul·la òssia. La conferència tindrà lloc a la Casa de Cultura a les 19:00h i serà impartida pel Dr. Roberto J. Roig Oltra, cap del departament de promoció i hemodonació de la Comunitat Valenciana.

La xarrada, organitzada per la Regidoria de Prestacions Sanitàries i el Departament d’Hemodonació, pretén explicar amb detall en què consisteix exactament la donació de medul·la i informar les persones assistents de la importància de fer-se donants, tant de sang com de medul·la, i de mantenir el seu compromís de donar fins al final del procés.

Aquest acte és el preàmbul de la Jornada Extraordinària de Donació de Sang i Medul·la Òssia que tindrà lloc el dimecres 12 de desembre al Centre de Salut Ausiàs March.

Cada any 5.000 persones són diagnosticades de leucèmia a l’Estat espanyol. Moltes necessitaran un trasplantament de medul·la òssia per superar la malaltia i 3 de cada 4 pacients no tindrà un familiar compatible.

El trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang. Consisteix en substituir les cèl·lules malaltes del pacient per cèl·lules sanes d’un donant; un procés relativament senzill que pot salvar vides. Informar-extensament és la millor manera de prendre la decisió de fer-se donant.

La donació de medul·la òssia és oferir la teva ajuda anònima i altruista a qualsevol pacient del món que ho necessiti; un compromís amb tu mateix i amb els altres; l’única donació que es pot fer en vida i en la qual les cèl·lules es regeneren al 100%; i l’única curació possible per a centenars de persones que la necessiten. Donar medul·la és donar VIDA.

Arxivat en: Comarcal, General, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *