Compromís demanarà una reunió amb l’alcalde per aclarir quins són els números reals de l’operació.

Xàtiva. 2019.02.20. La inversió de 5,8 milions d’euros anunciada per l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà en l’operació de Santa Clara també està maquillada. Compromís ha tingut accés als números dels nous jutjats i falten 1,3 milions d’euros.

L’Institut Valencià d’Edificació fixa el cost del metre quadrat d’edificis singulars oficials de caràcter administratiu, el cas de Santa Clara, a 1.113 euros. El mateix informe de la viabilitat tècnica del trasllat de la seu judicial aportat per l’alcalde estableix que les noves dependències de Santa Clara tindran 3.300 metres quadrats. La multiplicació de cost metre quadrat, pels metres quadrats llança un cost de 3,7 milions d’euros. Si tirant per alt se li sumen 300.000 euros per demolicions, 500.000 euros per a dotació de mobiliari, el total ascendeix a 4.5 milions d’euros, molt per baix del que s’havia anunciat a per part de Roger Cerdà i el seu equip.

O el PSOE pretén pintar d’or el nou palau de justícia de Xàtiva, o estan trampejant molt a l’alça els números sumant l’IVA a una inversió, o els comptes tornen a no sortir i estem davant l’enèsim bluf de Cerdà“, ha manifestat el secretari local del BLOC, i candidat de Compromís a l’alcaldia, Ferran Minguet. “La política, i més encara la local, ha de ser alguna cosa més seriosa, i per això vaig a demanar una reunió amb l’alcalde. Anirem amb els papers a la mà, volem que ens explique els números reals de l’operació. Volem saber si s’està contant la veritat o s’està fent marketing partidista des de l’ajuntament“ha afegit.

Minguet ha recordat a més que Cerdà segueix sense desmentir les altres dues denúncies sobre el projecte realitzades per Compromís. La coalició va destapar que la infografia que l’alcalde va publicar en els seus comptes personals a les xarxes socials té errors greus. En concret, dibuixa un edifici que seria de vora 6.000 metres quadrats en un solar que té permesa l’edificació de menys de 4000, i incorpora un solar veí que no forma part de Santa Clara. “Per intentar callar-nos ha passat als mitjans l’informe de viabilitat en el qual es parla de la declaració de l’edifici com a Bé d’Interès Cultural (BIC), i de l’obligat estudi arqueològic. Ens semblen cortines de fum. O dit d’una altra manera, no ha desmentit amb proves la nostra denúncia, perquè sap que és així “, explica Minguet. El col·lectiu de Compromís, exigeix ​​rigor i serietat al màxim responsable polític de Xàtiva. “Aquesta conducta de l’alcalde no és seriosa. Posar l’autobombo i el màrqueting per damunt de la transparència és un error greu que pensàvem oblidat fa quatre anys. No volem més places de bous. A la ciutadania no se li pot enganyar. No se si ell guanya amb aquesta estratègia ni m’importa, perquè el que és clar és que els perjudicats som tota la resta. I que s’apropie dels projectes comuns per al seu benefici electoral, publicant-ho els seus perfils personals tampoc és de rebut. Santa Clara no és un concert de Bustamante “, tanca el candidat de Compromís.