Rebutja convocar el Pacte de Sant Domènec i nega l’oportunitat de millorar la vida de les i els xativins des d’un eix d’esquerres

 Xàtiva. 3.4.2019. Cerdà i  el PSOE s’estimen més mirar a dreta en comptes de potenciar i enfortir el pacte d’esquerres de Sant Domènec juntament amb Compromís Xàtiva Unida. És la única conclusió possible de la seua negativa a convocar el Pacte de Sant Domènec, tal com li han sol·licitat reiterada i tant públicament com en privat els seus dos socis de govern.

 «Ja sabem com de destructiva ha sigut la dreta a la nostra ciutat, per això ens sembla molt irresponsable córrer el risc de tornar a eixe passat pels càlculs electoralistes del PSOE. Quan els altres dos socis seguim disposats a continuar treballant des d’un eix d’esquerres, sembla una errada greu ajudar a que la dreta torne a pintar alguna cosa a l’Ajuntament», comenta el portaveu de Compromís Eliseo Oviedo. Cal recordar que Compromís porta demanant la convocatòria del pacte de Sant Domènec des del passat 5 de març, i que Xàtiva Unida, també va demanar la reunió el dia 15. «Ha passat gairebé un mes des que ho vam demanar. Però sembla estar buscant en un altre lloc un soci preferent. Pensàvem que Sant Domènec era alguna cosa més que una foto electoral per a Cerdà i el PSOE, i ens hem equivocat», comenta Oviedo.

 En aquest sentit, el portaveu s’ha referit tant a canvis de rumb socialistes en altres localitats pròximes a Xàtiva, així com a les declaracions del valencià José Luis Ávalos, home fort de Pedro Sánchez en el PSOE. «Ja van tindre un pacte interruptus amb Albert Rivera de Ciutadans i ara tornen a dir directament que eixa dreta populista seria el seu soci preferent en el govern d’Espanya.», apunta. «I mentre la cap dels populars valencians, Isabel Bonig, oberta a governar amb VOX. Cerdà està jugant amb foc i amb la seua actitud genera desmotivació i desafecció a una part de l’electorat de progrés. Amb VOX picant a la porta cal que mostrem que hi ha projecte des de l’esquerra i un govern capaç d’oferir els canvis que calen. Amb la seua actitud està fent camí per a un trifatxito socarrat. No podem fallar a la majoria de progrés a la nostra ciutat per simples càlculs electoralistes i partidistes.», alerta. «Si el PSOE acabara juntament amb Ciutadans en Xàtiva, per a què volem una esquerra que es comporta com la dreta?” es pregunta Oviedo. 

Així, ha tornat a defensar la importància i el valor real que hauria d’haver tingut el pacte de Sant Domènec si no fora per Cerdà i el PSOE. «Diuen que el que estem demanant es diu Xátiva Creix, i no és així. I ara sabem per què no volen comprendre», assegura.  «Aquell programa és gastar diners públics en accions més o menys encertades, sense un objectiu definit. El que proposem des de Compromís és el que ens demana la gent amb sentit comú: que tracem entre els tres partits un pla estratègic per a Xàtiva que des d’una visió d’esquerra, avance en el canvi de model. Que dirigim la inversió pública conforme a aquest pla. En Compromís volem fer-ho en Sant Domènec. Però com no tenen pla estratègic, i damunt ara es tiren en braços de la dreta, pretenen llevar-nos de damunt remetent-nos a un full d’Excel d’execució de partides pressupostàries. És una llàstima perquè Xàtiva mereix molt més que mers buròcrates sense rumb al capdavant del seu Ajuntament, quan a més hi ha una majoria progressista al carrer que ens demana posar-nos d’acord per a avançar».