Volem mostrar el nostre absolut desacord amb la gestió allunyada de la realitat social que està portant a terme Roger Cerdà amb el seu equip de govern a Xàtiva. Una gestió que pel seu recurs continu a imposicions i al “trágala” està causant una forta divisió social a la nostra ciutat. Ha arribat al nostre coneixement que persones properes a l’equip de govern estan fent campanya a favor que la gent, en alguns casos entre menors a centres educatius, signe un manifest demanant que el Teresa Coloma siga mutilat per a fer un centre de salut. De primeres ens sembla absurd que siga necessari destruir una escola per fer un centre de salut, hi han alternatives com ja s’ha demostrat . A més a més ens trobem lamentable que açò es faça des d’un govern encapçalat per una partit que diu defensar l’educació pública. Finalment, i encara més greu, trobem que la cabuderia de Cerdà i el seu equip i la seua negativa a trobar alternatives està fomentant una forta divisió social que es tot el contrari que s’hauria de fer des d’un despatx d’alcaldia.

Creguem que aquests guerracivilismes són el camí més breu per a que la dreta torne a governar la nostra ciutat, si no és que ja ho està fent. Cerdà està mostrant amb aquest i altres temes, com les pressions a les persones que demanen compatibilitzar l’oci a la zona del mercat amb el dret al descans i a la preservació de l’entorn, un perfil molt semblant al de la dreta que governava aquesta ciutat i que tant de mal va fer. Demanem a l’alcalde que reflexione, la seua obligació es buscar solucions i consensos i no imposar el que pensa o creu una part de la ciutadania. Per açò, hem dit moltes vegades que falta un projecte de ciutat, que no està clar ni cap on anem i perquè. No es pot pretendre que un entorn tan complex com el que vivim el futur de la ciutat passe únicament pel que a un despatx acorden alguns caps pensants.  Aquesta manera de fer és la via ràpida per a l’estancament de la nostra ciutat i comarca, un cul de sac que ja es comença a notar amb la pèrdua d’activitat, serveis i subvencions. No es pot continuar així.

Ha arribat el moment que Cerdà prenga una decisió. Que comence a governar com el membre d’un partit que s’afirma progressista i que a sovint reclama ser d’esquerres. Que comence a posar l’interés ciutadà per damunt dels partidistes, que comence a fomentar la cohesió social necessària per al gran projecte que ha de ser Xàtiva. Que pose a les persones al centre de la política. En eixe camí tindrà tota la nostra ajuda i suport. El que està seguint ara amb el suport de la dreta de Ciudadanos no té altre destí que tornar la nostra ciutat a la trista realitat de 2014.