La nostra ciutat es veu perjudicada pel confinament perimetral després de mesos de queixes ciutadanes sobre el descontrol de la situació.

L’atac de Cerdà a l’oposició és una mostra més de la seua manca d’autocrítica.

Xàtiva. 07/01/2021. La nostra ciutat comença hui un confinament perimetral que perjudicarà a les seues persones i empreses. Una situació que potser es podria haver evitat si Roger Cerdà haguera mamprès fa mesos les actuacions que la ciutadania i moltes entitats li demanàvem. Trobem, a més a més, molt impresentable que després d’aquest confinament Cerdà s’haja atrevit a carregar i fer declaracions contra l’oposició quan li ha demanat que complirà amb la seua obligació democràtica de rendir comptes.

El nostre secretari local, Ferran Minguet, ha declarat al respecte “el confinament perimetral és una obligació i una necessitat per a Xàtiva, però amb un poc més de trellat i escoltar a la ciutadania es podria haver evitat. Durant mesos la ciutadania ha alertat de zones saturades on no es respectaven les distàncies de seguretat.” Des de el nostre col·lectiu, tal i com explica Minguet, creguem que “Si, per exemple, s’haguera enviat la policia o altre personal de l’ajuntament a les zones saturades de persones a demanar que es mantingueren les distàncies i recordar la normativa de seguretat tot podria ser molt diferent ara. La gent s’ha trobat moltes vegades en situacions que no esperava i dins d’aglomeracions, en eixos momentscalia l’ajuda de l’administració i que l’ajuntament fera la seua tasca. No cal sancionar a la majoria dels casos, advertir és suficient  i amb ajuda i organització s’eviten molts contagis. Fer fotos i declaracions a les xarxes socials no és suficient per parar una pandèmia.

Trobem, a més a més, necessari fer una crida a la responsabilitat per part de Roger Cerdà i el seu equip. Són massa les situacions a banda d’aquesta en que no escolta a la ciutadania: El Teresa Coloma, les ajudes a empreses i comerç, les colònies felines, la supressió dels pressupostos participatius, etc. Cerdà és alcalde de tota la ciutat, no sols de les persones que li han votat. La seua incapacitat d’escoltar altres veus i crear consens és perjudicial per a Xàtiva. Cal fer una estratègia de ciutat consensuada amb la ciutadania. Saber cap on volem anar i què volem fer amb el nostre futur és més necessari que mai amb la crisi COVID.

Compromís lamenta que Xàtiva es confine per la manca d’actuacions de Roger Cerdà.