·         Compromís per Xàtiva atén a una demanda ciutadana instant a incloure l’àrea de maternitat i paritoris en la propera remodelació de l’Hospital Comarcal.

2 de març del 2023

Compromís per Xàtiva ha reclamat què la gran reforma de l’Hospital Lluís Acanyís de Xàtiva, recentment anunciada per la Conselleria de Sanitat Universal amb una inversió de 75 milions d’euros per modernitzar el centre hospitalari, incloga la millora de la  maternitat, ja que la remodelació d’este àrea no s’ha mencionat en la informació que ha transcendit al respecte.

Entre els anuncis sobre la reforma que ha fet el conseller de Sanitat amb què, segons paraules seues, es tracta d’aconseguir una infraestructura d’excel·lència, s’ha avançat que amb la remodelació es comptarà amb una vintena de consultes externes noves, l’ampliació de les urgències, la condicionament de noves unitats de curta durada i fins i tot 150 places de pàrquing entre altres. “A Compromís per Xàtiva ens sobta no trobar ni una sola al·lusió a la més que necessària reforma tant del paritori com de l’àrea de maternitat” ha declarat el seu portaveu Josep Maria Sebastià.

“Actualment els paritoris de l’Hospital Lluís Alcanyís es troben en un soterrani, sense llum natural on manquen estris com ara pilotes, cadires apropiades i sobretot espai perquè la dona es puga moure durant el treball de part.”  Segons Sebastià “no són poques les dones que es queixen de l’estat i antiguitat de les infraestructures d’este hospital pel que fa a l’àrea de parts, però entre els anuncis de Conselleria no hem trobat cap referencia a millorar unes instal·lacions que a totes llums han quedat desfasades i antigues”.

Des del grup parlemantari Compromís a Les Corts han traslladat una pregunta a la Conselleria de Sanitat per mitjançar i tractar que esta infraestructura entre també en l’ambiciós pla de rehabilitació del Lluís Alcanyis. “Les nostres dones no poden seguir donant a llum en llocs sense ventilació ni llum natural i amb manques greus per a la mobilitat de les mares i poder així mitigar el seu dolor” ha insistit la diputada Mònica Àlvaro, qui afig “estem a temps de rectificar perquè en la redacció del projecte, adjudicat per tres milions d’euros, es tinguen en compte les demandes de les xativines i en general, les dones de la comarca, atenent a què habitualment un part té una llarga durada i se les envia a llocs que difícilment complirien amb allò previst en la Estratègia valenciana del part”.

Des de Compromís per Xàtiva valoren molt positivament la remodelació de l’Hospital Lluís Acanyis, però aposten perquè esta obra incloga no només al pàrquing de l’edifici, que allotjarà 150 places noves, sinó també a les dones que fan us de l’àrea de natalitat i que necessita immediatament d’una reforma. La parlamentària Àlvaro conclou afirmant que “no podem tractar millor als nostres cotxes que a les nostres mares”.