El cas CIEGSA, l’empresa que es va crear per adjudicar la construcció d’infraestructures educatives i que va servir per un desviament sistemàtic de diners, segons s’està investigant en els Tribunals, s’ha convertit en un dels casos de corrupció i saqueig més greus que hem patit en la nostra terra.

Segons l’informe de la Intervenció de la Generalitat, les obres varen acabar tenint uns sobrecostos d’un 36%. És a dir, més de mil milions d’euros que es varen balafiar de manera irresponsable i que, en la major part dels casos, tenien una finalitat de comissió que apunta, presumptament, al finançament il·legal del Partido Popular.

En el cas de Xàtiva hi ha quatre infraestructures que estan sota sospita. El cas més flagrant és el del IES Dr. Lluís Simarro. Aquestes obres van suposar un sobrecost del 56%, respecte l’import adjudicat inicialment. Tot i això la resta d’actuacions no es queden enrere. De fet, el percentatge global de sobrecostos en infraestructures educatives a Xàtiva és del 36,27%.

TAULA-CIEGSA

D’aquesta manera si sumem els sobrecostos totals de CIEGSA a Xàtiva ens trobem en l’escandalosa xifra de 7.252.801,14 euros. En paraules de Cristina Suñer, portaveu de Compromís per Xàtiva, “és vergonyós i imperdonable però sobretot és al·lucinant que hi haja persones capaces de jugar amb l’educació de tota una generació i a més hagen utilitzat precisament l’argument de construir escoles per retallar en molts altres àmbits o per justificar el tancament de la televisió pública”.