“La nostra prioritat és rescatar primer les persones que pijor ho estan passant, la del PSOE gastar 2 milions d’euros en un convent per a visites guiades” clama Minguet.

Xàtiva. 17.05.2019. L’ajuntament de Xàtiva ha tornat en aquesta legislatura al menys 285.000 euros d’ajudes que haurien d’haver-se dedicat a a ajudar a les famílies més necessitades de la nostra ciutat. Es tracta de fons que la Generalitat entrega a la nostra ciutat cada any per a diferents programes socials i que s’acaben tornant perquè la regidoria de serveis socials no els gasta, mostrant així una greu falta d’idees i de capacitat que perjudica a gent que es troba en situació molt delicada. Tant Roger Cerdà com Xelo Angulo han de demanar perdó a les persones que necessiten eixes ajudes, donar explicacions i, òbviament, assumir responsabilitats si no poden resoldre l’errada.

El candidat de Compromís Ferran Minguet ha declarat que “és molt dur y greu constatar que s’està maltractant a la  nostra ciutadania que deixa de rebre una atenció molt necessària i unes ajudes que podrien haver servit per ajudar a moltes persones que passen cada dia per situacions molt complicades. No es poden tractar els diners públics amb eixa frivolitat que ha acabat per perjudicar als més humils i necessitats, fa fredat pensar en tota la gent que ha eixit perjudicada. No podem deixar que la desídia i falta d’idees acabe fent tant de mal.” No de bades, segons les nostres fonts a l’ajuntament, la regidora responsable ha arribat a dir que eixe finançament “no era necessari” unes afirmacions que de ser certes mostrarien una frivolitat que no és tolerable en un servidor públic. “Pel contrari, per exemple, gastar dos milions d’euros per a comprar el Convent de Santa Clara per acabar fent visites guiades, si ho és per a Cerdà i el seu equip. D’això parlem en Compromís quan diguem que la nostra prioritat és rescatar persones i parlem de que és imprescindible un canvi de model. Primer les persones i després el cement. Amb Cerdà i el PSOE primer estan les operacions immobiliàries, les inauguracions i “l’autobombo”” indica Minguet.

Tal i com ha afirmat el candidat a alcalde, «si els dirigents dels nostres serveis socials no troben gent necessitada que xafen el carrer com fem nosaltres i parlen amb la gent. No costa tant, nosaltres ho fem i, per desgràcia, sabem de massa persones de la nostra ciutat a la que estes ajudes li haurien fet molt de paper. Els de l’esquerra no podem oblidar d’on venim i on anem. El PSOE li ha fallat a la gent més humil de la nostra ciutat».

A hores d’ara tenim confirmat que s’han tornat les següents quantitats a la Generalitat:

  • Exercici 2015: 2.556,30 € (Renta Garantida Ciutadania)
  • Exercici 2015: 1.231,93 € (sobre 45.267,07 €) (Serveis Especialitzats Dependència)
  • Exercici 2016: 158.641,02 € (sobre una subvenció de 312.183,76 €) (Renta Garantida Ciutadania)
  • Exercici 2016: 4.727,41 € (sobre 55.867 €) (Serveis Especialitzats Dependència)
  • Exercici 2017:  35.260,90 €  (Serveis socials Generals)
  • Exercici 2018:  82.546,68 € (sobre 111.227,68 €) (Renta Garantida Ciutadania)