Encara que tinguen baixa densitat de població durant l’any són zones urbanes de Xàtiva i per tant requereixen l’atenció de la ciutat

Xàtiva. 22.5.2019. Compromís proposa una regidoria que s’encarregue directament de la gestió de Bixquert i Carraixet. La coalició té clar que són zones urbanes de Xàtiva i per tant requereixen la mateixa atenció per part de l’Ajuntament encara que tinguen baixa densitat de població durant l’any.

Tenim problemes de serveis públics, senyalització, transitabilitat, sostenibilitat i seguretat entre altres, i com a ajuntament tenim l’obligació de resoldre’ls” assegura el veí de Bixquert i número 10 de la llista Manel Garcia. Compromís vol que la regidoria específica per a totes dues zones s’encarregue de programar tot un calendari periòdic de reunions amb associacions i veïnat encaminat a poder estudiar i posar en marxa les noves propostes i el posterior seguiment de les inversions. “Si paguem impostos a Xàtiva, Xàtiva no ens pot abandonar a la nostra sort com si visquérem en la selva”, agrega Garcia.

En qualsevol cas Compromís té més propostes concretes. Per exemple, tancar un pla de garantia de serveis públics bàsics com a assistència mèdica i transport públic. La revisió, millora i ampliació dels serveis d’internet així com els senyals de televisió i ràdio. Millorar de l’estat general dels camins, i un pla de seguretat viària que reduïsca els xocs i accidents especialment en Bixquert. En sostenibilitat i medi ambient, un pla de neteja de camins, un altre d’extinció de plagues, i un altre d’ús racional d’aigua i llum.  A més, Compromís manté que s’ha de posar en valor el patrimoni natural i històric de Bixquert amb un centre d’interpretació i un programa de visites escolars. “Aquesta legislatura, des del grup municipal de Compromís, lluitarem per obrir espais públics de trobada, esplai i oci”, avança Garcia.