Es netejaran i recolliran residus per mostrar el descontent amb l’actuació de l’equip de govern de Roger Cerdà al respecte.

Compromís per Xàtiva realitzarà una batuda el proper dia 19 d’Octubre des de la Font de 25 dolls fins a la Cova Negra, on anirem recollint tot el fem que trobem pels caminals. La eixida serà a les 10:30 i està tot el món convida’t a participar. Aquesta actuació s’integra dins la bateria d’actuacions que el col·lectiu està portant a terme per tal d’assenyalar i treballar en problemes que afecten a la nostra ciutat i que mostren l’abandonament per part de l’equip de govern de Roger Cerdà de determinades qüestions.

Com ha indicat el secretari local Ferran Minguet “En l’actualitat hi ha molta consciència sobre l’ecologisme en tot el món. La gent utilitza no utilitza tant de plàstic, menja menys carn i cuida més del medi ambient. L’ecologisme esta de moda. És una bona noticia, ja que les persones s’han conscienciat que el món que deixem als nostres fills s’ha de cuidar perquè continue donant els seus fruits.

A pesar d’aquesta moda tan positiva, quan eixim al camp a fer senderisme o eixim a passejar als carrers dels nostres pobles continuem veient fem als camins o carrers. A la gent li resulta més còmode tirar el fem a terra que guardar-ho a una borsa i després llençar-ho al fem corresponent. A banda, la gent no recicla tant com deuria, l’ajuntament, juntament amb el COR hauria de posar els mitjos per ensenyar a la gent on tirar els productes de forma adequada. Hi ha paratges emblemàtics de Xàtiva que estan plens de brutícia i ningú els neteja. L’ajuntament està desertant de les seues obligacions.

Per tot açò, volem que la gent prenga consciència de la importància de no tirar fem als camins o carrers, així evitem que hi haja més contaminació i evitem també el risc d’incendis.”